Over BEGE

Groothandel in aandrijftechniek

BEGE Aandrijftechniek BV is opgericht in 1950 als een groothandel in aandrijftechniek en ontwikkelde haar eerste serie coaxiale tandwielkasten in de begin jaren ’80 (BEGE Type G00 – G66). Deze serie tandwielkasten heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare en bewezen oplossing voor aandrijfsystemen.

Tegenwoordig fabriceert BEGE o.a. haakse en coaxiale (mini) tandwielkasten (leverbaar in gietijzer en roestvast staal) en MIG impulsgevers. Tevens heeft BEGE haar eigen serie roestvast stalen draaistroommotoren geïntroduceerd in aansluiting op de roestvast stalen serie tandwielkasten.

 

Ontwikkeling

Met de overname van de verkoopactiviteiten van LAT Trommelmotoren BV en de verkoop- en productieactiviteiten van STRÖTER Antriebstechnik GmbH bieden wij u complete oplossingen voor industriële automatisering voor elke behoefte of toepassing. Tevens zijn wij partner van gerenommeerde fabrikanten uit de aandrijftechniek met een waardevolle aanvulling op ons eigen productaanbod.

 

Uw partner in aandrijfsystemen

BEGE heeft zich door de jaren heen met succes bewezen als betrouwbaar partner in aandrijvingen. Ons distributie netwerk verzekert u van lokale ondersteuning, snelle communicatie en efficiënte afhandeling bij uw aankopen. Onze klanten maken gebruik van ons brede aanbod en grote voorraad aan klantspecifieke producten en oplossingen.

Met ons team van 50 medewerkers staan wij klaar voor het optimaal bedienen van onze klanten met advies, producten en service. Wij streven naar constante verbetering in kwaliteit en klanttevredenheid en zijn met genoegen uw partner in aandrijfsystemen.

BEGE / STRÖTER producten

MIG incrementaalgevers »

RVS draaistroommotoren »

RVS coaxiale motorreductoren »

RVS haakse motorreduktoren »

Mini coaxiale motorreductoren »

Coaxiale motorreductoren »

Haakse motorreductoren »

Hypoïde motorreductoren »

Kegelwiel motorvariatoren »

Motorvariatoren »

Aandrijftechniek

Fabrikant van de BEGE en STRÖTER coaxiale / haakse (RVS) tandwielkasten en MIG incrementaalgevers

Aandrijving op maat

Assemblage en montage door ons eigen professionele team voor elke specifieke behoefte of toepassing

Snelle levering uit eigen voorraad

Grote voorraad met klant-specifieke producten; 4.000 m2 magazijn, 25.000 producten op voorraad

Compleet assortiment

Van losse componenten tot complete aandrijfsystemen, wij kunnen het leveren!

BEGE hecht veel waarde aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Ruimschoots voordat er energiezuinige draaistroommotoren op de markt kwamen leverde BEGE al energiezuinige aandrijvingen al dan niet in combinatie met frequentieregelingen. Ook op andere vlakken zijn en blijven wij betrokken met de maatschappij en steunen wij verschillende goede doelen en sponsoring en motivering van sportieve activiteiten binnen ons BEGE Team. Ook gaan wij ook bewust om met milieu, afval en energiegebruik. Binnen ons bedrijf letten wij op verpakking, hergebruik van materialen, het reduceren van papier- en kartonverbruik en afvalverwerking.

 

Ons pand is voorzien van warmtewerend glas, LED verlichting en TL T5 verlichtingsbuizen (met 80% minder kwik en fosfor en aanzienlijk minder elektriciteitsverbruik cq CO2 uitstoot).

 

Onze toeleveranciers worden mede geselecteerd op contributie op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, afval reductie en preventie van kinderarbeid. Op deze wijze vertrouwen wij onze bijdrage te leveren aan het behoud en voortbestaan van onze wereld.

 • Energiezuinige motorreductoren
 • Hergebruik van materialen, reduceren van papier- en kartonverbruik en afvalverwerking
 • Actief beleid omtrent de contributie van onze leveranciers aan het milieu
 • Sponsoring van sportieve activiteiten en goede doelen

Werken bij Bege

BEGE Aandrijftechniek BV is een jong en dynamisch bedrijf met een sterke jaarlijkse groei. Werken bij BEGE betekent een uitdagende en afwisselende werkomgeving met aandacht op zelfontwikkeling en groei. Wij zijn daarom altijd op zoek naar (jonge) technische en commerciële talenten, die graag willen doorgroeien naar een mooie functie in de aandrijftechniek.

BEGE Aandrijftechniek BV is gespecialiseerd in de aandrijftechniek in de breedste zin van het woord. Wij zijn fabrikant van onder meer rechte en haakse (RVS) motorreductoren, tandwielkasten, motorvariatoren en MIG incrementaalgevers. Tevens zijn wij totaalleverancier van onder andere draaistroommotoren, trommelmotoren, PLC’s, HMI’s, frequentieregelaars en alle aanverwante artikelen zoals bijv. tandwielen, kettingen en geleideprofielen. Hiermee leveren wij onder andere de machinebouwers en eindgebruikers binnen de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie, transport en farmacie.

De volgende vacature hebben wij open staan

BEGE Aandrijftechniek vertegenwoordigt LS Industrial Systems, onderdeel van LG. In deze functie ben je mede verantwoordelijk voor het verkopen van de LSIS elektronische componenten aan onze klanten. Je informeert, adviseert en offreert onze klanten, volgens de doelstellingen van BEGE Aandrijftechniek met ruime mogelijkheden tot eigen initiatief en ontwikkeling. De Product Engineer Automation & Drives rapporteert aan de Sales Manager.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Technisch adviseren van producten en de toepassingen
 • Het uitwerken van technische vraagstukken tot concurrerende aanbiedingen
 • Technische ondersteuning bieden
 • Uitvoeren van telefonische verkoop
 • Analyseren van klantbehoeftes, nieuwe markten en mogelijke toepassingen
 • Opstellen van offertes en verwerken van orders
 • Actief bellen (potentiële) klanten

 

BEGE verwacht:

 • • Een elektrotechnische opleiding op MBO+ niveau alsmede enkele jaren ervaring in de elektronica/mechatronica
  • Een grote affiniteit en inlevingsvermogen in aandrijftechniek
  • Kunnen denken in oplossingen en prioriteiten kunnen stellen
  • Hands-on, no-nonsense, open minded mentaliteit
  • Communicatief vaardig
  • Servicegericht, kwaliteitsbewust en flexibele klantgerichte instelling
  • Energieke en initiatiefrijke teamplayer
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Duits is een pre
  • Rijbewijs B(E) en woonachtig in een straal van ca. 40 km rondom Sassenheim

 

BEGE biedt:

Een marktconform salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze organisatie is continue in beweging waarbij initiatieven tot verdere ontplooiing worden ondersteund.

 

Interesse in de bovenstaande functie?

Stuur dan een email met cv en motivatie ter attentie van dhr. A. van den Berg naar vandenberg@bege.nl

 

Download hier de vacature:

Onze partners en hun producten

Over LAT Trommelmotoren

De naam LAT staat voor een vooruitstrevende onderneming in de machine- en aandrijftechniek. In 1943 stichtte Rudolph Muchna in Warstein de Elektromachinefabriek Rudolph Muchna KG. Naast diverse soorten motoren werden er toen ook al trommelmotoren geproduceerd. Van 1984 tot 1989 werd de onderneming onder de naam WAT Warsteiner Antriebstechnik gevoerd. In 1990 ontstond hieruit de LAT Maschinen- und Abtriebstechnik GmbH & Co.KG. Het product trommelmotor werd sedert dien sterk doorontwikkeld. Tegenwoordig worden trommelmotoren in de diameters Ø60 tot Ø800 zowel seriematig alsook in speciaal uitvoeringen geproduceerd. In 1997 werd de vestigingsplaats van het westelijke Münsterland naar Gescher verplaatst. Samen met de ondernemingsgroep Neudecker & Jolitz heeft LAT tegenwoordig meer dan 200 medewerkers in dienst.

LAT Trommelmotoren dienen voor de aandrijving van stationaire of mobiele transportbanden voor transport van massagoederen van de meest uiteenlopende aard; bovendien worden ze ook nog toegepast in bandloze aandrijvingen. De LAT Trommelmotor heeft zich, op grond van de ruimtebesparende bouwwijze en zijn goede aanpassingsmogelijkheden onder de meest uiteenlopende bedrijfsomstandigheden steeds meer toepassingsgebieden eigen gemaakt. LAT trommelmotoren worden reeds tientallen jaren met veel succes in de meest uiteenlopende gebieden van de interne transport- en logistieke industrie ingezet. BEGE is officieel vertegenwoordiger van LAT Trommelmotoren in Nederland.

LAT producten

Trommelmotoren »

Over ATEK

Als een middelgrote fabrikant van tandwielkasten kijkt ATEK terug op 75 jaren van traditie. Voor meer dan 30 jaar draait alles om haakse overbrenging in de aandrijftechniek. De tandwielkasten zijn gefabriceerd nabij Hamburg in Duitsland en gedistribueerd over heel de wereld. BEGE is een gerenommeerd partner van ATEK sinds de jaren ’80 en hebben door de jaren heen een sterke relatie opgebouwd. Onze klanten profiteren van goed ontworpen aandrijvingen, hoge kwaliteit producten en processen, uitgebreide expertise en zeer sterke prijs kwaliteit verhouding. BEGE is officieel vertegenwoordiger van ATEK in de Benelux.

Het modulair opgebouwde aanbod van ATEK omvat voornamelijk haakse tandwielkasten, wormwielkasten en een serie servo- (precisie) tandwielkasten speciaal ontwikkeld voor servomotoren. De haakse tandwielkasten blinken uit dankzij hun compacte bouwvorm, excellente prestaties en vele mogelijkheden. ATEK levert veelzijdige producten en biedt samen met BEGE een complete oplossing voor al uw vraagstukken.

ATEK producten

Miniatuur haakse tandwielkasten »

Haakse tandwielkasten »

Hygiëne-design (RVS) tandwielkasten »

Hypoïde tandwielkasten »

Wormwielkasten »

Servo (precisie) tandwielkasten »

Over LS Industrial Systems

LS Industrial Systems is een totaalleverancier van elektrische systemen en smart grid oplossingen. LSIS levert hoge kwaliteit en duurzame innovaties. De afgelopen 30 jaar handelt LSIS onder de naam LG Industrial Systems maar heeft zich recent afgesplitst van de LG Group. In 2005 is het bedrijf hernoemd naar LS Industrial Systems (LSIS) onder de LS Group. Door de duurzame oplossingen, componenten en producten levert LSIS haar bijdrage aan de reductie van CO2 uitstoot. Het bedrijf bestaat uit Smart Power Transmission, Smart Power Distribution en Smart Industrial Automation.

 

BEGE is officieel vertegenwoordiger in de Benelux van het onderdeel Smart Industrial Automation. Dit onderdeel omvat onder andere frequentieregelaars, PLC’s en HMI’s, Servo Drive & Motor (XGT Servo System) en softstarters.

Frequentieregelaars

LS Industrial Systems introduceerde als eerste elektrische sturingen voor het algemeen gebruik in Zuid-Korea en is onbetwist leider in frequentieregelaars. LSIS ontwikkelde de iS7 serie met geavanceerde ingebouwde functies en PLC (K120S). Tevens lanceerde LSIS onlangs een nieuwe generatie producten met o.a. hoog voltage regelaars dankzij hun constante technologische innovaties. De producten worden erkend in verscheidene industrieën zoals hijskranen, liften, staalindustrie, auto-industrie, luchtventilatie en water zuiveringsinstallaties.

 

PLC

Programmable Logic Controller (PLC) is een regelinrichting voor algemeen gebruik voor het automatisch sturen van machines, faciliteiten en assemblage lijnen met behulp van gebruiksvriendelijke programma’s. Het programma omvat tevens communicatie functies voor serie-, bewegings- en proces controle.

 

HMI

Human Machine Interfaces (HMI’s) zijn apparaten en software voor het toezicht houden van en opereren van automatische faciliteiten, gebruik makend van grafische interfaces. XGT Panels, ontwikkeld met het Windows CE Platform, levert een gebruiksvriendelijke, duidelijke en realistische weergave met snelle dataoverdracht.

LS Industrial Systems producten

Sensorless Control S100 »

Fan & Pump AC Drive H100 »

XGB Series (XBM/XBC, XEC) »

XGT Panel eXP Series »

Over TYC

TYC (Tien Yuen Machinery Mfg. Co. Ltd.) is 60 jaar geleden opgericht als een fabrikant van stalen vaten en schoppen. Na de heropbouwing van Taiwan in 1945 is het bedrijf geprivatiseerd en is het bedrijf begonnen met het produceren van fietskettingen na de import van productiemachines uit Duitsland. TYC concentreert zich op het fabriceren en ontwikkelen van industriële kettingen en wijdt zich continu aan productontwikkeling, kwaliteitsverbetering, technologische vooruitgang en efficiëntie.

Door de jaren heen is TYC uitgegroeid tot de grootste fabrikant in Taiwan van industriële kettingen met een compleet assortiment. De kettingen worden geëxporteerd naar meer dan 30 landen over meerdere continenten. De kwaliteit en technologie is internationaal erkend. De producten worden breed ingezet in onder andere de transport, constructie, landbouw, mijnbouw, visserij, farmacie, chemie, voedingsmiddelenindustrie en medische, elektrische en fitness apparatuur.

TYC producten

Transmissie componenten »

Over KHK Gears

Kohora Gear Industry Co. Ltd. (KHK) is meer dan 80 jaar geleden opgericht als fabrikant van tandwielen en heft zich continu ontwikkeld door de jaren heen. Met de technische vaardigheden van de hoog opgeleide medewerkers, moderne faciliteiten en uitgebreide kennis zorgt KHK voor zeer hoogstaande eindproducten die voldoen aan de hoogste eisen.

KHK heeft een zeer uitgebreid assortiment aan rechte en conische tandwielen, wormwielen en tandheugels. De tandwielen zijn beschikbaar in vele uitvoeringen en materialen (staal, kunststof, RVS) en normeringen (ISO, JIS, DIN, AGMA, etc.). KHK biedt tevens klantspecifieke oplossingen.

KHK Gears producten

Tandwielen & tandheugels »

Over STM

STM is opgericht in 1976 in Italië en is fabrikant van een zeer uitgebreid pakket aan tandwielkasten en motorreductoren. Ze bieden technische oplossingen voor industriespecifieke vraagstukken.

De producten die STM levert omvatten onder andere wormwiel, planetaire, parallelle en vlakke opsteek- tandwielkasten voor koelinstallaties, hijskranen, liften, mixers en mijnbouw. Als erkend leverancier van STM hebben wij een ruim aanbod aan verschillende producten.

STM producten

Wormwielkasten »

Parallelle en vlakke opsteek tandwielkasten »

Planetaire tandwielkasten »

Industriële tandwielkasten »