Skip to content

PLC’s

BEGE levert hoogwaardige PLC controllers met ongeëvenaarde betrouwbaarheid en flexibele software. Ze zijn ideaal voor complexe toepassingen waarbij nauwkeurige programmering, snelheid en consistentie vereist zijn.

Hoogwaardige PLC’s

PLC’s (Programmable Logic Controllers) spelen een cruciale rol in de automatisering van machines en productieprocessen. Ze gebruiken programmeerbare software om input van sensoren en andere apparaten te verwerken en sturen vervolgens output naar actuatoren en andere uitvoerapparaten. Dit stelt industriële systemen in staat om efficiënt en betrouwbaar te functioneren.

De PLC’s van LS Electric die BEGE levert, bieden een robuuste en efficiënte oplossing voor complexe industriële processen. Ze verminderen menselijke fouten, verhogen de productiviteit en optimaliseren de operationele efficiëntie. Met deze controllers zijn nauwkeurige en consistente productieprocessen te realiseren, wat resulteert in verbeterde productkwaliteit, verminderde ongeplande stilstand en lagere operationele kosten.

Productoverzicht

BEGE levert twee krachtige series PLC controllers van LS Electric: de XGT PLC’s en de XGB Micro PLC’s. Beide series staan bekend om hun betrouwbaarheid, geavanceerde technologie en gebruiksvriendelijkheid. Ze bieden een scala aan communicatiefuncties voor sequentie-, bewegings- en procesbesturing, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor diverse industriële toepassingen.

XGI-serie

PLC standaard IEC programmering

Universele PLC uit de XGT-serie voor eenvoudige, snelle en slimme automatisering. Gebaseerd op Ethernet, Serieel of EtherCAT en daardoor flexibel aanpasbaar aan specifieke systeemvereisten.

  • Aantal I/O punten: 1536 – 6144
  • Programmacapaciteit (kb): 64 – 2048
  • Programma’s: LD, SFC, ST, FD

XGK-serie

PLC met ladderlogica

Next-gen PLC controller uit de XGT-serie met geavanceerde ladderlogica voor snelle en grootschalige toepassingen, met open netwerk, gebruiksvriendelijke software en premium CPU.

  • Aantal I/O punten: 1536 – 6144
  • Programmacapaciteit (kb): 16 – 256
  • Programma’s: LD, SFC, ST

XGR-serie

PLC met redundant systeem

PLC uit de XGT-serie die continue beschikbaarheid biedt dankzij redundantie, voor snelle, betrouwbare procesbesturing, gebruiksvriendelijke programmering en geavanceerd onderhoud.

  • Aantal I/O punten: 131.072
  • Geheugen: program 7MB, data 2MB, flash 16MB
  • Programma’s: LD, SFC, ST, IL

XEC-U-serie

Micro PLC Ultimate Performance

Micro PLC controller uit de XGB-serie die uitgebreide programmeercapaciteit combineert met functies zoals analoge I/O en positionering, ideaal voor veeleisende automatiseringstaken.

  • Aantal I/O punten: 348 / 352
  • Programmacapaciteit (kb): 348
  • Programma’s: LD, SFC, ST, IL

XEC-H-serie

Micro PLC High Performance

Micro PLC controller uit de XGB-serie die uitstekende prestaties levert, dankzij specifieke positioneringsmogelijkheden, geschikt voor applicaties die precisie en betrouwbaarheid vereisen.

  • Aantal I/O punten: 32 / 64
  • Programmacapaciteit (kb): 200
  • Programma’s: LD, SFC, ST

XEC-SU-serie

Micro PLC Standard Performance

Mini PLC controller uit de XGB-serie die maximale prestaties biedt tegen minimale kosten. De ondersteuning voor analoge I/O maakt deze PLC perfect voor standaard automatiseringsoplossingen.

  • Aantal I/O punten: 244 – 284
  • Programmacapaciteit (kb): 348
  • Programma’s: LD, SFC, ST

XEC-E-serie

Micro PLC Economic Performance

Kosteneffectieve mini PLC controller uit de XGB-serie met essentiële functies voor eenvoudige automatiseringstaken, geschikt voor kleinere toepassingen met beperkte ruimte en budget.

  • Aantal I/O punten: 14 – 38
  • Programmacapaciteit (kb): 50
  • Programma’s: LD, SFC, ST, IL

PLC’s in integrale motion control en servosystemen

BEGE levert niet alleen Programmable Logic Controllers, maar ontwikkelt ook complete, integrale servo-aandrijfoplossingen voor efficiënte installaties met maximale continuïteit. Van low-cost servoaandrijvingen tot high-end systemen.

Hiervoor gebruiken we servo reductoren, servoregelaars, motion controllers, remote controllers en HMI’s van onze gerenommeerde partners Atek en LS Electric.

LS PLC’s en micro PLC’s zijn perfect te combineren met andere servo-componenten tot intelligente, complete systemen, waarbij alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Omdat er slechts met één partner contact is, blijft alles overzichtelijk.

Betrouwbare partner voor een maatwerk servosysteem

Wij begrijpen dat complexe servo vraagstukken maatwerkoplossingen vereisen. Als specialist geven wij gebalanceerd advies en engineeren we servosystemen op maat, bestaande uit PLC logic controllers en overige componenten.

Dankzij jarenlange ervaring, expertise én een ruime keuze aan motion control producten bieden we maatwerk servosystemen die optimale prestaties en betrouwbaarheid garanderen.

Kennispartner en distributeur van LS Electric PLC’s

Als specialist in industriële automatisering levert BEGE complete servo-automatiseringsoplossingen, met expertise in PLC-integratie, voor efficiënte en krachtige besturing van machines en productielijnen.

PLC’s bij BEGE

Integrale oplossing

BEGE levert alle componenten en de benodigde specialistische kennis voor het ontwikkelen van servo toepassingen en complete automatiseringsoplossingen.

Breed assortiment

We beschikken over een ruime, stabiele voorraad LS Electric PLC controllers en hebben voor iedere behoefte een passende uitvoering.

Service en ondersteuning

Wij garanderen snelle levertijden en uitgebreide technische ondersteuning om elk automatiseringsproject soepel te laten verlopen.

Toepassingen in diverse industrieën

LS Electric PLC’s worden met succes ingezet in een breed scala aan industrieën, waaronder de levensmiddelenindustrie, farmaceutische en chemische sectoren en productielijnen voor auto’s. Deze PLC’s zijn onmisbaar voor het stroomlijnen van processen en het garanderen van betrouwbaarheid en efficiëntie in complexe productieomgevingen.

PLC’s in de voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie spelen PLC’s een cruciale rol bij de verwerking van levensmiddelen. Ze zorgen voor nauwkeurige controle over processen zoals mixen, verhitten, koelen en verpakken. Door geavanceerde sturing en monitoring dragen PLC’s bij aan consistente productkwaliteit, conform strenge hygiëne- en veiligheidsnormen, wat de efficiëntie van de productie verhoogt en verspilling minimaliseert.

PLC’s in de farmaceutische industrie

In de farmaceutische sector zijn PLC’s essentieel voor het beheren van complexe productieprocessen en het naleven van strikte reguleringen. Ze monitoren en regelen kritische processen zoals mengen, afvullen en verpakken met een hoge mate van precisie. PLC’s zorgen voor een betrouwbare productieomgeving en bieden de mogelijkheid om processen te automatiseren, wat bijdraagt aan consistentie en kwaliteit van farmaceutische producten.

PLC’s in de chemische industrie

In de chemische industrie worden PLC’s ingezet om de veiligheid en efficiëntie van chemische productieprocessen te waarborgen. Ze regelen en optimaliseren complexe processen zoals reactievaten, distillatie en filtratie. Door nauwkeurige procescontrole en continue monitoring helpen PLC’s bij het minimaliseren van risico’s en het verbeteren van de operationele efficiëntie.

PLC’s voor automotive productielijnen

In productielijnen voor auto’s zorgen PLC’s voor de integratie van robots, transportbanden en apparatuur die de kwaliteit controleert. Ze coördineren de verschillende elementen van de productielijn om een naadloze productie te garanderen. Dit verhoogt de productie-efficiëntie en zorgt voor een stabiele kwaliteit, waardoor autofabrikanten flexibeler en productiever kunnen opereren.

Bekijk alle PLC’s

BEGE levert hoogwaardige PLC controllers met ongeëvenaarde betrouwbaarheid en flexibele software. Ze zijn ideaal voor veeleisende toepassingen waarbij nauwkeurige programmering, snelheid en consistentie vereist zijn.