Skip to content

Servo reductoren

BEGE levert hoogwaardige servo tandwielkasten met extreem hoge acceleraties en koppels. Ideaal voor dynamische servo-toepassingen die hoge positionering, exacte snelheidsregeling en maximale dynamiek vereisen.

Hoogwaardige servo reductoren

Servo reductoren zijn cruciale componenten van een servosysteem. Reductoren verminderen de uitgaande snelheid van een servomotor en verhogen tegelijkertijd het koppel, wat essentieel is in toepassingen waar nauwkeurigheid en controle van groot belang zijn.

BEGE levert betrouwbare servo tandwielkasten van Atek en LS Electric; de meest geavanceerde servo reductoren op de markt. Hierdoor profiteren machinebouwers van hogere efficiëntie en productiviteit, perfect afgestemd op specifieke toepassingen.

Productoverzicht

Voor machinebouwers die op zoek zijn naar hoogwaardige servo reductoren bieden wij 6 verschillende types met variabele overbrengingsverhoudingen en afmetingen. Ze zijn compatibel met vrijwel alle servomotormerken en bieden een hoog rendement en zijn zeer efficiënt.

VC-serie

Servo kegelwielreductoren

Compact en efficiënt. Zeer nauwkeurige en krachtige servo kegelwielkasten die voldoen aan de hoogste eisen. Lange levensduur, zelfs bij zware belasting.

  • Overbrengingsverhouding: 1:1 – 6:1
  • Max. ingaande snelheid (1/min): 1500 – 6000
  • Nominaal koppel (Nm): 3,6 – 472

LC-serie

Servo mini kegelwielreductoren

Lichtgewicht en compact. Ideale servo miniatuur kegelwielreductoren voor toepassingen waar ruimtebesparing en hoge precisie belangrijk zijn.

  • Overbrengingsverhouding – 1:1 – 4:1
  • Max. ingaande snelheid (1/min): 1500
  • Nominaal koppel (Nm): 2,0 – 9,0

HC-serie

Servo hypoïde reductoren

Krachtig en nauwkeurig. Hypoïde haakse vertragingskasten met zeer lage speling en hoge precisie.

  • Diameter (mm): 135, 175, 230, 290, 360
  • Uitgaande snelheid (1/min): 250, 500
  • Nominaal koppel: 3 – 160

SC-serie

Servo wormwiel reductoren

Krachtig en robuust. Servo wormwiel reductoren bieden uitstekende koppeloverbrenging bij lage snelheden, voor toepassingen die rustige, soepele bewegingen vereisen.

  • Overbrengingsverhouding: 5:1 – 26:1
  • Max. ingaande snelheid (1/min): 3000 – 6000
  • Nominaal koppel (Nm): 23 – 511

BPCE-serie

Planetaire haakse reductoren

Flexibel en onderhoudsarm. Planetaire tandwielkasten bieden hoge koppels en overbrengingsverhoudingen in kleine ruimtes met een compacte krachtoverbrenging.

  • Overbrengingsverhouding: 5:1 – 26:1
  • Ingaande snelheid (1/min): 3000 – 6000
  • Nominaal koppel (Nm): 4,5 – 220

S/M/H-serie

Precisie planetaire tandwielkasten

Hoge prestaties en eenvoudig te installeren. Deze planetaire reductoren zijn bijzonder geschikt voor diverse toepassingen waar precisie, betrouwbaarheid en efficiëntie cruciaal zijn.

  • Overbrengingsverhouding: 3:1 – 200:1
  • Nominaal koppel (Nm): 13 – 2005
  • Max. koppel: 3x nominaal

Servo tandwielkasten in integrale motion control en servosystemen

BEGE levert niet alleen servo reductoren, maar ontwikkelt ook complete, integrale servo-aandrijfoplossingen voor efficiënte installaties met maximale continuïteit. Van low-cost servoaandrijvingen tot high-end meer-assige systemen.

Hiervoor gebruiken we servo reductoren, servoregelaars, PLC’s, motion controllers, remote controllers en HMI’s van onze gerenommeerde partners 
 Atek en LS Electric.

Servo reductoren zijn perfect te combineren met andere servo-componenten tot intelligente, complete systemen, waarbij alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Omdat er slechts met één partner contact is, blijft alles overzichtelijk.

Betrouwbare partner voor een maatwerk servosysteem

Wij begrijpen dat complexe servo vraagstukken maatwerkoplossingen vereisen. Als specialist geven wij gebalanceerd advies en engineeren we servosystemen op maat, bestaande uit servo tandwielkasten en overige componenten.

Dankzij jarenlange ervaring, expertise én een ruime keuze aan motion control producten bieden we maatwerk servosystemen die optimale prestaties en betrouwbaarheid garanderen.

Kennispartner en distributeur van Atek en LS Electric servo reductoren

Als specialist in industriële automatisering levert BEGE complete servo-automatiseringsoplossingen, met expertise in servoregelaar-integratie, voor efficiënte en krachtige prestaties van machines en productielijnen.

Servo reductoren bij BEGE

Kwaliteit & betrouwbaarheid

Atek en LS reductoren garanderen hoge precisie, betrouwbaarheid en koppel voor langdurig gebruik, met maximaal motorrendement in elke toepassing.

Partnerschap met topmerken

Als partner van Atek en LS Electric levert BEGE servo reductoren met ongeëvenaarde prestaties en optimale efficiëntie voor diverse industriële toepassingen.

Co-engineering partner

BEGE’s engineers bieden kennis en support bij de integratie van servo tandwielkasten, voor zowel kleine machines als complexe installaties met meer-assige bewegingen.

Toepassingen in diverse industrieën

Dankzij de hoge torsiestijfheid en minimale rotatiespeling maken servo reductoren zeer hoge acceleraties en koppels mogelijk. Servo tandwielkasten zijn daarom onmisbaar in toepassingen die hoge positioneringsnauwkeurigheid, korte cyclustijden, exacte snelheden, hoge verwerkingssnelheden en maximale dynamiek vereisen.

Servo reductoren in de industriële automatisering

In geavanceerde industriële automatiseringssystemen, zoals robotarmen, productielijnen en pick-and-place systemen, zijn servo reductoren nodig om nauwkeurige bewegingen en positionering te leveren. Servo tandwielkasten bieden hoge koppel-dichtheid verhoudingen voor het nauwkeurig behandelen van complexe en uitdagende goederen. Ze dragen bij aan een verbeterde productiviteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit in robots, cobots, sorteermachines, verpakkingsmachines, conveyor systemen, palletiseermachines en AGV’s.

Servo reductoren in de voedselverwerkende industrie

In de voedselverwerkingsindustrie zijn servo reductoren essentieel voor machines en processen waar de kwaliteit en uniformiteit van het eindproduct cruciaal zijn. Het geavanceerde ontwerp van servo reductoren zorgt voor een soepele en naadloze bewegingsoverdracht, waardoor wrijving en trillingen worden verminderd.

Dit resulteert in een stillere werking en een langere levensduur. Dankzij het hoog koppel kunnen taaie ingrediënten efficiënt gemengd worden, zelfs met uitdagende texturen. Dit maakt servo reductoren ideaal voor een breed scala aan toepassingen in de voedselverwerkingsindustrie, zoals mixers, kneedmachines, saus- en dressingmengers, groente- en fruitpureermachines, en kruiden- en specerijenvermalers.

Servo reductoren in transport- en logistieke systemen

In transport- en logistieke systemen spelen servo reductoren een belangrijke rol doordat ze nauwkeurige en betrouwbare bewegingscontrole bieden. Deze tandwielkasten optimaliseren de efficiëntie van transportbanden, sorteerders en verpakkingsmachines door snelle acceleratie en snelheidsvermindering mogelijk te maken. Ze garanderen een constante snelheid en positionering, wat leidt tot gestroomlijnde logistieke handelingen met minimale stilstand. Vaak toegepast in robots en cobots, CNC-machines, fulfillment en intralogistieke opslag- en ophaalsystemen.

Bekijk alle servo reductoren

BEGE levert hoogwaardige servo tandwielkasten met extreem hoge acceleraties en koppels. Ze zijn ideaal voor dynamische servo-toepassingen waarbij hoge positionering, korte cyclustijden, exacte snelheidsregeling, snelle verwerking en maximale dynamiek vereist zijn.