Skip to content

Servomotoren

Servomotoren zijn geschikt voor het nauwkeurig en betrouwbaar regelen van de positie, snelheid en versnelling van mechanische onderdelen in dynamische systemen die snelle verplaatsing vereisen.

Servomotoren

Servomotoren zijn de drijvende kracht in servosystemen, waarbij ze de positie, snelheid en versnelling van mechanische onderdelen nauwkeurig regelen. Ze bieden krachtige prestaties en uitzonderlijke duurzaamheid in veeleisende, high-performance industriële toepassingen. Essentieel voor systemen die zeer hoge positioneringsnauwkeurigheid, herhalingsnauwkeurigheid en hoge dynamiek wensen, zijn ze onmisbaar in dynamische systemen met snelle verplaatsingen.

Productoverzicht

Voor machinebouwers die op zoek zijn naar krachtige, robuuste en nauwkeurige servomotoren, bieden wij 5 verschillende types met hoog koppel, geavanceerde besturingstechnologieën en een robuuste constructie voor verbeterde productkwaliteit en operationele efficiëntie.

APM-serie

400V borstelloze AC servomotoren

Robuust en compact voor zware industriële toepassingen. Levert langdurige en betrouwbare prestaties onder veeleisende omstandigheden.

  • Flensmaat (mm): 130, 180, 220
  • Uitgaande snelheid (1/min): 1000 – 3000
  • Nominaal koppel (Nm): 2,86 – 95,5

APMC-serie

200V servomotoren

Compacte en lichtgewicht servomotoren. Ideaal voor toepassingen waar de ruimte beperkt is en hoge prestaties vereist zijn.

  • Flensmaat (mm): 40, 60, 80
  • Uitgaande snelheid (1/min): 2000, 3000
  • Nominaal koppel (Nm): 0,16 – 3,20

DD-serie

Direct Drive motoren

Geavanceerde connectiviteitsopties en flexibiliteit voor eenvoudige integratie met besturingssystemen en communicatieprotocollen.

  • Diameter (mm): 135, 175, 230, 290, 360
  • Uitgaande snelheid (1/min): 250, 500
  • Nominaal koppel (Nm): 3 – 160

APMCDC-serie

DC servomotoren

Robuust en compact voor laagspanningsomgevingen.
Met lange levensduur, stille werking, flexibiliteit en hoge veiligheid.

  • Flensmaat (mm): 40, 60
  • Uitgaande snelheid (1/min): 3000
  • Nominaal koppel (Nm): 0,32, 0,64, 0,95

PEGA-serie

Geïntegreerd servosysteem

Geïntegreerde besturing en communicatieprotocollen. De eenvoudige installatie en configuratie bespaart tijd en kosten bij de implementatie.

  • Flensmaat (mm): 40, 60
  • Uitgaande snelheid (1/min): 2400, 3000
  • Nominaal koppel (Nm): 0,16 – 0,95

Servomotoren in integrale motion control en servosystemen

BEGE levert niet alleen servomotoren, maar ontwikkelt ook complete, integrale servo-aandrijfoplossingen voor efficiënte installaties met maximale continuïteit. Van low-cost servoaandrijvingen tot high-end meer-assige systemen.

Hiervoor gebruiken we servo reductoren, servoregelaars, PLC’s, motion controllers, remote controllers en HMI’s van onze gerenommeerde partners Atek en LS Electric.

LS servomotoren zijn perfect te combineren met andere servo-componenten tot intelligente, complete systemen, waarbij alle onderdelen naadloos op elkaar aansluiten. Omdat er slechts met één partner contact is, blijft alles overzichtelijk.

Betrouwbare partner voor een maatwerk servosysteem

Wij begrijpen dat complexe servo vraagstukken maatwerkoplossingen vereisen. Als specialist geven wij gebalanceerd advies en engineeren we servosystemen op maat, bestaande uit servomotoren en overige componenten.

Dankzij jarenlange ervaring, expertise én een ruime keuze aan motion control producten bieden we maatwerk servosystemen die optimale prestaties en betrouwbaarheid garanderen.

Kennispartner en distributeur van LS Electric servomotoren

Als specialist in industriële automatisering levert BEGE complete servo-automatiseringsoplossingen, met expertise in servoregelaar-integratie, voor efficiënte en krachtige prestaties van machines en productielijnen.

Servomotoren bij BEGE

Betrouwbaarheid

Als distributeur van LS leveren we servomotoren met ongeëvenaarde betrouwbaarheid voor langdurig gebruik. Hoog koppel, robuust en hoog rendement.

Hoge precisie

LS servomotoren garanderen uiterst
hoge precisie voor nauwkeurige besturing en positionering in veeleisende toepassingen.

Co-engineering partner

De engineers van BEGE leveren kennis en support bij de integratie van servomotoren. Van kleine machines tot installaties met meer-assige bewegingen.

Toepassingen in diverse industrieën

LS servomotoren zijn robuuste en onderhoudsarme motoren die uitzonderlijke precisie in beweging en positionering bieden. Cruciaal voor toepassingen waar nauwkeurigheid essentieel is, zoals in de automatisering, robotica en verpakkingsindustrie.

Servomotoren in de industriële automatisering

Servomotoren spelen een essentiële rol in productielijnen voor precisietaken zoals het verplaatsen van onderdelen, positioneren van gereedschap en het precisie bewerken van metalen en andere materialen. LS servomotoren zorgen ervoor dat de bewegingen nauwkeurig en precies worden uitgevoerd volgens de vereiste specificaties, zodat efficiëntie en betrouwbaarheid in industriële processen worden gemaximaliseerd.

Servomotoren in de robotica

Servomotoren worden frequent gebruikt in robotarmen en andere bewegende robotonderdelen. Ze zorgen voor exacte en snelle bewegingen bij belangrijke taken zoals pick-and-place, lassen en assemblage. Ze bieden de precisie en betrouwbaarheid die vereist zijn voor complexe handelingen en verhogen zo de consistentie en productiviteit van geautomatiseerde industriële processen.

Servomotoren in de verpakking en logistiek

Ook in de verpakking en logistiek voeren servomotoren nauwkeurige taken uit zoals het positioneren van producten, regelen van transportbandsnelheden en automatiseren van verpakkingsprocessen.

Servomotoren leveren snelle en exacte bewegingen, waardoor verpakkingslijnen efficiënter en betrouwbaarder worden. Ze verhogen de precisie en consistentie, wat cruciaal is voor het optimaliseren van de productiviteit en kwaliteit in logistieke operaties.

Bekijk alle servomotoren

Servomotoren leveren optimale prestaties en duurzaamheid. Ze zijn bij uitstek geschikt voor veeleisende, high-performance industriële toepassingen waar snelle verplaatsingen gerealiseerd moeten worden.